e
Banner

Etiketler: süleyman karaman



TCDD bilişim yatırımlarıyla Yeni Demiryolu Çağı hazırlıyor



Yük taşımacılığındaki payını yükselterek uluslararası koridorlardaki rolünü güçlendirmeye odaklanan Türkiye demiryolu sektörünün başlattığı yatırım hamlesinde aslan payını bilişim alıyor. 





İnşallah kanun çıkacak, sektör atağa geçecek


Yayın: 20-09-2012
Kategori: Demiryolu

Berlin'de düzenlenen "InnoTrans 2012" fuarında konuşan TCDD Genel Müdürü Karaman, "TCDD olarak, Türk demiryolu sanayisi olarak 'artık fuarlarda yavaş yavaş bizde varız' demek için mücadele ediyoruz" dedi.




Demiryolları için de ‘babayiğit’ arıyoruz


Yayın: 01-10-2012
Kategori: Demiryolu

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, havayolları gibi özel sektörün artık demiryolu işletmeciliğini de düşüneceğini belirterek, “Yeni bir kültür oluşturmayı hedefliyoruz. Biz de bu işte varız diyen babayiğit arıyoruz” dedi.

 




İzmir Körfezi'ne 300 milyon dolarlık dev



İzmir Körfezi'ne 300 milyon dolarlık dev yatırım yapılacak. Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak projesi ile körfeze 2 kanal açılacak. Denizden çıkarılacak toprakla doğal habitat alanı oluşturulacak.





Demiryolları kalkınmanın lokomotifidir


Yayın: 13-12-2012
Kategori: Demiryolu

“Güçlü ekonominin en temel unsurlarından birisi sağlıklı, dengeli, birbirini tamamlayan bir ulaşım sisteminin tesis edilmesidir. Böyle bir sistemin iskeletini de demiryolu oluşturuyor. Bugün devlet politikası haline gelen demiryolu ülkemizin en dinamik sektörlerinden birisi...”





11. Ulaştırma Şurası Hazırlık Toplantısı yapıldı



TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman: “11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası, Türk demiryolu sektörünün küresel oyuncu olma sürecini hızlandıracak.”





Demiryolu kanununu sektör nasıl değerlendiryor?



Demiryolu taşımacılık sektörünün uzun süredir beklediği Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında Kanun yürürlüğe girdi. Özel sektörün önünü açacak ve uluslararası rekabette Türkiye’ye ivme kazandıracak olan kanunun yeni bir dönemin kapılarını açacağını belirten sektör temsilcileri, ilk adım atıldı, sıra pratikte diyor.




TCDD Taşımacılık A.Ş. yılsonunda kuruluyor



Türkiye Demiryolu Sektörünün Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun’u ile kaynakların daha verimli kullanılması sayesinde taşımacılık maliyetlerinin düşeceğini belirten TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, TCDD ile TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin ayrışması çalışmalarının ise 2014 yılı sonu itibariyle tamamlanacağını söyledi.